Смешно. И малко глупаво.

Вместо да правят предизборна кампания, от СДС май мислят да пренаписват и доуточняват историята.

Лидерът им Юруков или е скаран с политиката (какво прави тогава на този пост?), или пък това си е линия на поведението - специално избрана и упорито следвана.

За какво му трябваше на новия председател на сините да тръгва по тънкия и особено нестабилен пласт на историята и да се докарва в подобни комични ситуации.

За тези, което не знаят темата - оказа се (според експертното твърдение на Юруков), че ген. Владимир Заимов всъщност не е бил никога съветски шпионин.

Явно пропагандата в Съветския съюз е наредила на правителството на Богдан Филов да спретне този процес срещу българския генерал и по някаква случайност - дядо на настоящия кандидат-кмет на София, издигнат от СДС и ДСБ.

Деца, хвърлайте учебниците и сядайте пред телевизорите веднага, щом Пламен Юруков се появи на екрана - има какво да се научи.

А всъщност, това ли е темата - какъв бил дядото на Мартин Заимов.
Че на кого му пука!

Вярно, умел журналистически въпрос вкара Юруков в тоя конфуз.
Но това ли е правилният отговор - надълго и широко да се обяснява защо Владимир Заимов не е бил съветски шпионин.

Не можеше ли простичко синият лидер да заяви, че за СДС и ДСБ е важно какъв е техният кандидат Мартин Заимов, който всъщност сам им помага с това - предлагайки една солидна професионална биография.

Все си мислим, че отминаха годините на романтичната демокрация, когато миналото, а не настоящето беше силният коз за политиците.

Тогава - нима има някой сред лидерите на сините, който да мисли, че избирателят ще гласува за Мартин защото се оказало, че дядо му не е бил свързан със Съветите?

Или обратното - няма да подкрепи десния кандидат, поради случилото се през 1942-ра.

Смешно. И малко глупаво.