Простряха служебния кабинет "като прани гащи" в градината на Министерски съвет.

Не на шега... премиерът Огнян Герджиков събра на прощаване ресорните медии на коктейл и питие, гарниран с неформален разговор и изложба. До тук нищо лошо. Сред прохладната обстановка пролетният вятър нежно полюшваше снимките, в които служебният кабинет е запечатал част от своята кратка дейност.

И тема за размисъл - защо снимките бяха закачени с шарени щипки за пране (от евтините, по левче)?

Целта на всяко изкуство е да провокира размисъл. Изкуството се възприема спрямо личното усещане. Какво ли ни казват щипките за бельо, чаршафи и чорапи? Дали кабинетът е изложил "мръсното" или чистото си бельо? Дали е на проветрение след тежкото тримесечно управление? Или е демонстрация, може би, на пестеливост на средства от държавния бюджет, или пък на политическа коректност заради разноцветните щипки?

Идеята е сигурно да се провокира размисъл и за приложението на щипката в държавното управление? Има ли пералня в МС, или щипките са специално закупени за изложбата?

Може би служебният кабинет е управлявал нестандартно, модерно и с въображение, символ на което е цветната щипка, захванала свидните моменти на служебното управление. Арт експертите може и да са категорични, че изложбата наподобява на модерния рустик стил (в превод за простолюдието - в селски стил, но крайно актуален).

Може би и ние подхождаме с консервативно възприятие - че на един премиер подхожда по-достойна "закачалка", не цветна щипка на простор.

А иначе... с уважение!