Продължаваме да си се въртим в нашия си затворен и изключително абсурден кръг. Днес министър Паси хвърли доста смущаващата бомба, че някои европейски страни могат отново да въведат визи за българите.

И то защо?

Защото зачестили случаите, в които нашенци били залавяни нелегално да търсят препитание в страни от ЕС. Ключовата дума тук е препитание. А ключовият нелогизъм в цялата тази история е, че по някакъв отново недомислен начин, за тези българи, търсещи препитание, се говори, като за престъпници. Цитат: Поставени сме пред избор - или престъпниците да посещават ЕС или почтените българи. Аз съм за второто, казва в заключение Соломон Паси.

Уважеми г-н министре, нито тези български граждани, които разбуниха духовете в Бордо, нито другите – от Хага и Норвегия, не са престъпници, а наистина – и тук сте много прав – хора търсещи препитание.

Всеизвестен е фактът, че маститите български мафиоти много рядко ходят в странство, за да печелят пари. Обратното – зад граница те харчат това, което са припечелили тук – по един или друг начин.

И още – нашенските ъндърграунд босове никога не са се притеснявали от визи, шенгенски стени и т.н. Те си пътуваха, пътуват и ще си пътуват, където поискат и когато поискат. И никой, уви, не може да ги спре.

А ако на нашите европейски партньори и приятели им трябва повод за някой и друг визов режим, то те ще си го намерят рано или късно.