Предлагам да послушаме музика. Всъщност, който желае - изборът е свободен. Всяка година досега се опитвахме на днешния - за някои магичен, ден да ви заразим с малко емоция и да съпреживеем езическото съзерцание на първата юлска утрин.

Днес обаче ви предлагаме горните малко повече от 9 минути, стар запис от немислимо далечната 1973 година.

На шега няколко поколения се питаха дали Heep са създали July morning за първата юлска утрин, или 1 юли се е появил, за да придаде небивалия колорит на великата рок балада.

За да изпреваря нечии пренебрежителни усмивки, искам да призная факта, че, вярно, записът е лош и звукът некачествен, а петимата рокаджии са облечени в странни и смешни дрехи.

Но през онова начало на 70-те, групата със своята музика бе сред символите на свободата, а хиляди - облечени по същия начин, дадоха на историята Пражката пролет, Уудсток, гигантските митинги, помогнали спирането на безумието във Виетнам...

Затова, отделете тези 9 минути от 1 юли 2010 година. За едни тази музика е ежедневие, за други - отдавна забравено минало, за трети - нищо.

Именно за третите е този текст. Може да не чуете July morning на Uriah Heep, но отделете тези девет минути, откраднете си ги. Те са ваши и вие сте свободни да правите с тях, каквото си пожелаете.

А ако се получи - все едно цял живот сте посрещали първоюлската утрин с песента на Heep.

Лесно е.