Е, и ние сме били нормална държава. Защото, какво по-нормално от това, един министър, пък бил и той вицепремиер, да си подаде оставката. По-важното е, какви са причините, тъй като “несъгласие с бюджет 2003” звучи някак си неубедително.

От друга страна, ако наистина бъджетът е повод за тази малкоочаквана оставка, то тогава наистина, този много важен документ има сериозни и твърде обезпокояващи несъвършенства.

Не на последно място, спонтанните възгласи “почна се” също си струва да бъдат чути и наместени в общия пъзел, наречен правителство.

Очкваха се наистина оставки, но все свързани с някои по-икономически, образователни и културни институции. Така че никак няма да е пресилено и нелогично, ако останем в една постоянна готовност за други депозирани или пък вече направо поискани оставки.

Трябва и да си припомним мненията отпреди година, когато твърде запознати с държавните дела казваха, че Паскалев и Калчев (опитни апаратчици с безспорен организаторски талант) са гаранцията за сравнително добрата и хармонична работа на кабинета.

Е, сега поне ще видим дали това е било така.