Правителството онемя. Проговори с гласа на своя говорител Ирина Белчева, факт, който накара и медиите да занемеят. По традиция от царско време, когато Димитър Цонев бе говорител на царското правителство, кабинетът "Герджиков" също има свой глас.

Само че от царското правителство са минали над 10 години. Родната политическа и медийна среда се промени, а обществото чака отговори.

Но на кого да ги зададеш, след като гласът на Министерски съвет е глас, който прочита правителствените решения.
Въпросите са за... неизвестно кой ще отговаря.

Това налага нов подход - лов на министри по коридорите и стълбите на Министерски съвет. Въпросът е дали кабинетът ще говори, ще мълчи или ще чете с красив, обработен женски глас?

Няма лошо в четенето на правителствените решения, но нека и някой и друг министър да слезе в Гранитна зала и да даде важните отговори. Иначе, ще обявим, че кабинетът сменя 14 областни управители. Но защо? Каква е причината? Глас в пустиня или глас правителствен? Някак по-удобно и достолепно е министрите да отговарят не на крак, натиснати от двайсетина журналисти и оператори, а цивилизовано, както подхождаше до този момент на властта. Да не говорим и за пиарския маниер напоследък да се бодат с лакти медиите, да биват бутани и дърпани в жесток опит някой министър да не говори с тях.

Но ние сме бойци, свикнали сме на всякакви удари от всички страни. Въпрос на медийна политика или липсата на такава. Ако се върнем към кабинета Сакскобургготски, Димитър Цонев говореше пред медиите като отговаряше на въпросите. Защото ако МС има глас, то гласът на хората са медиите. Когато те- медиите и хората - питат, искат някой да им отговори. Иначе нормална практика е институциите да имат говорители. И Владимир Путин има "глас", Белият дом също, но медиите питат, а гласът отговаря, защото все пак " в началото бе словото".

Лека забележка и към писменото слово на служебния кабинет. Решението за тълкувателното решение е с дата 8.12.2017 (Честит празник, студенти). Някой явно има кристална топка за предсказване на бъдещето за десет месеца напред или пък този кабинет смята,че ще се завъртим в такава изборна въртележка, че ще ни управлява до края на годината?!

Да се надяваме на съвместна ползотворна и успешна работа с кабинета, гласа му и всички негови служители.