Управляващите одобриха допълнителни разходи по бюджета на МВР за 4 милиона лева.

С едно решение министрите решиха да се отпуснат допълнителни средства за настоящата 2018 година за финансиране на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство, информират от пресцентъра на Министерски съвет.

Одобрените средства са в размер на 2 076 000 лева.

Средствата са за дейности, които са от първостепенно значение за ефективно изпълнение на мероприятията по противодействие на засиления миграционен натиск по границите на страната

Парите са и за строителни дейности и повишаване на техническата обезпеченост на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП-тата).

Над милиард в бюджета на МВР за 2018 година

Над милиард в бюджета на МВР за 2018 година

Депутатите предвидиха 180,5 млн. лв. за опазване на границата

Съгласно друго правителствено решение бяха одобрени и допълнителни разходи по бюджета на МВР в размер на 2 130 500 лв. 

Средствата са за подобряване на административното обслужване на гражданите в отдел "Пътна полиция" при СДВР и секторите "Пътна полиция" при ОДМВР Пловдив, Варна и Бургас.

Министерският съвет одобри също така вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на МВР за настоящата година, които целят увеличаване на разходите по политиките в областта на противодействието на престъпността и опазването на обществения ред и политиките в областта на управлението и развитието на системата на МВР.

250 служители на МВР ще отпаднат от системата с новия бюджет

250 служители на МВР ще отпаднат от системата с новия бюджет

Няма да се съкращават 5 000 души от системата