"Нека бъдем по-разумни, критични, отговорни и честни с колегите си и към нашите сънародници, независимо дали се намират в страната и в чужбина". Това заяви изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов в заключение в последния работен ден на 47-то Народно събрание.

В работата си 47-то Народно събрание приело 78 закона, депутатите получили отговор на 2478 въпроса, а парламентарният контрол се провел рамките на 141 часа.

Изминаха почти 8 месеца от първия звънец в парламента с интензивни и наситени събития, каза Иванов и напомни какви са кризите в държавата, както и войната в Украйна. Той ще даде възможност на времето и на българските граждани да дадат своята оценка за изминалите месеци.

Трибуната на парламента бе използвана за политически цели, които противоречи с принципите на парламентаризма, посочи Иванов и добави, че липсвало търпение, толерантност и достатъчно уважение между депутатите.

Преди и.д. председател на Народното събрание Мирослав Иванов да удари последния звънец на последното заседание на 47-ия парламент с декларации излязоха от почти всички парламентарни групи, без БСП и ДПС. Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен третия, последен мандат, на президента и се очаква в началото на следващата седмица държавният глава да разпусне парламента и да сформира служебно правителство - третото си такова за малко повече от година. Следват и трети предсрочни избори в същия период.

Антоний Гълъбов: Третият мандат е кризисен, Радев печели време

Антоний Гълъбов: Третият мандат е кризисен, Радев печели време

Политическата криза няма да бъде решена с предсрочни избори