От областната организация на АБВ-Благоевград обясниха в мейл до медиите, че БСП издирва официално отстранени от АБВ личности и шумно ги присъединява към редиците си. Те са отстранени от азбукарите поради незадоволителна работа, уточняват от партията с лидер Константин Проданов.

"Въпреки това желаем успех и вярваме, че те ще носят на БСП същите резултати, с каквито "радваха" АБВ, пишат в ироничен стил азбукарите. Те уверяват, че областната организация, включително и техните представите в органите за местно самоуправление, са на мястото си и се намират в добра кондиция преди Областната конференция, която ще бъде на 29 април.

БСП прощава на азбукарите

БСП прощава на азбукарите

Структури на АБВ се връщат в БСП

"Целият този PR трик обаче не се свежда единствено до един отстранен от партия АБВ член и приятелския му кръг. Би било само смешно ако е така. Тъжното е, че когато обществото има крещяща нужда от обединение на лявото, ръководството на партията, която претендира за лидерска роля в този процес, превръща тази естествена обществена потребност в мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч", се казва в писмото.

Според авторите му, с мълчание по болните политически и обществени проблеми и автентичните леви каузи, още дълго ГЕРБ и сие ще безчинстват. Лявото политическо пространство в страната ще споделя нерадостната съдбата на левицата в държави като Чехия, Унгария, Полша, Франция, Италия. А може би някой цели точно това, питат реторично азбукарите.