Членове на Генералното събрание за арабски и африкански неправителствени организации изразиха своята подкрепа и доверие в обективността на либийската съдебна система и присъдата, която тя издаде по случая с инжектиране с вируса на СПИН на либийските деца, жертвите, предаде агенция Джана.

В своя декларация в неделя представителите подчертали, че в този процес са били налице всички международни гаранции и че не са отнети правата на защита на подсъдимите.

Членовете на асамблеята изразиха пълната си солидарност с либийските деца, жертвите, подчертава Джана, и изразиха прискърбие за тяхното страдание, след като са инжектирани с вируса.

Декларацията подчерта тяхното (на представителите) противопоставяне на всяка намеса от която и да е страна в юрисдикцията на националната съдебна система на Либия, посочва още Джана.

В становището, цитирано от Джана, се посочва: Призоваваме Върховната Джамахирия да продължи достойната си позиция на национално и хуманитарно ниво и да не се поддава на натиска, който се опитва да постави разделение между арабската и африканската кръв и друга кръв. Вярваме, че всички ние заслужаваме закрила и подкрепа от нормите на международното право без каквао и да е расова, религиозна, езикова дискриминация или дискриминация, свързана с обичаите.