Агент на ДАНС става зам. -шеф на Агенция „Митници". Николай Алдимиров, който до момента е изпълнявал длъжността директор на дирекция „Финансово разузнаване" към ДАНС, е назначен на мястото на Антоний Странджев по предложение на шефа на агенцията Ваньо Танов.

Той ще отговаря за ресорите „Митническо разследване и разузнаване" и „Последващ контрол".

Николай Алдимиров има 9-годишен професионален опит в структурата на Финансовото разузнаване, като от септември 2010 г. до сега е изпълнявал длъжността директор на дирекция „Финансово разузнаване" към ДАНС.

Завършил е Бизнес администрация в университета Темс Вали - Лондон и има магистърска степен по Финанси в Университета за национално и световно стопанство - София. Владее английски и руски език. На 35 години. Семеен с едно дете.

Междувременно от РЗС разпространиха декларация, в която твърдят, че Алдимиров е човек на Цветанов и по този начин вицепремиерът овладява митниците.

Агенция "Митници" системно нарушава Закона за личните данни. Становището е на Комисията за защита на личните данни. Това оповести пък на брифинг в НС Петър Курумбашев от БСП.

По думите му Агенция "Митници" преснема лични карти в нарушение на закона. Нашето притеснение е по-скоро, че тези данни се снемат за всякакви други цели, но не и за митнически цели, посочи червеният депутат.

Жалба за злоупотреба на Агенция "Митници" е подадена в компетентната комисия и тя е излязла със становище, в което се казва, че уважава подадената жалба относно незаконно обработване на лични данни.

Социалистите алармираха, че въпреки това становище на КЗЛД, агенция Митници продължава незаконно да снема и съхранява лични данни. Петър Курумбашев се закани левицата да следи дали ще бъде наказан шефа на Агенция Митници за нарушенията.