Като поредното безобразие определи използването на специални разузнавателни средства срещу депутати председателят на БЗНС-Народен съюз Анастасия Мозер, цитирана от БНР.

"Това е абсолютно нарушение на човешките права в една уж демократична държава, много обезпокояващо явление в нашия живот", коментира тя в Плевен, където се провежда заседание на Управителния съвет.

По думите й в една нормална държава правителствата са падали, заради такива скандали, които стават в последните месеци в България. "Докато у нас тройната коалиция ще се бори с нокти и зъби да остане на власт", каза Анастасия Мозер.

Тя заяви, че също е била подслушвана, за което е разбрала преди началото на лятната ваканция на парламента. За подслушването е разбрала случайно и по-точно заради техническа грешка.

"Надявам се, че ще бъдат предприети някакви законодателни мерки, но те трябва и да се приложат на практика след това", допълни председателят на БЗНС-НС.

"Нашите управници трябва да разберат, че нещата не могат да продължават така, както са били - да има стъкмистика, да се крият нещата, да се върши всичко на тъмно. Сега сме в ЕС и те трябва ясно да си дадат сметка, че ако искаме да останем там и да запазим авторитета на България, трябва наистина да се направи нещо", подчерта Анастасия Мозер.

В Плевен Управителният съвет на БЗНС-НС обсъжда варианти и предложения за коалиране на земеделските партии, формации и неправителствени организации.

По-рано Анастасия Мозер откри и барелеф на Никола Петков, изработен от скулптора Иван Атанасов.