Мерките у нас срещу разпространението на пандемията са адекватни. Властите ни в момента трябва да се стремят към единство, защото "тук няма добър и лош". Така смята евродепутатът и режисьор Андрей Слабаков. Той направи изявлението в предаването "Карай направо" по "Нова".

"Нашият парламент се държи по странен начин - искат да се събират постоянно в една зала. Опозицията, вместо да се съберат с управляващите и с президента, за да си стиснат ръцете в тази ситуация, в момента си мерят мерките", недоумява той.

За работата си в Европарламента той сподели, че тя продължава - всеки ден се изпращат писма, правят се предложения, правят се официални сесии и гласувания.

Още в края на миналата година той сподели каква е заплатата му. 6000 евро е заплатата на един европейски депутат. Той обаче има и екип от сътрудници, на които трябва да плаща.

"Не мога да съм специалист по всичко. Давам си сметка, че има сфери, от които нищо не разбирам", призна режисьорът.

Има сектори обаче сектори, в които може да бъде полезен. Изпратил е писмо до културния и социалния министри Боил Банов и Деница Сачева относно мерките, които се взимат по време на кризата с коронавируса относно свободните професионалисти в целия ЕС.

Слабаков каза още, че ще си помисли дали да плати глобата на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който в момента не получава месечно възнаграждение след решение на Народното събрание за периода на извънредното положение.

Когато започна да получавам заплата - ще си платя глобата. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно наложената му санкция в размер на 300 лв. за седене в парка пред Народния театър.

Той допълни, че за него важат същите правила като за гражданите.

Всички депутати и министри се отказаха от заплатите си в полза на Фонда за борба с коронавируса.