Ангел Джамбазки гласува машинно и иска силна България в Европа на отечествата.

"Моят избор винаги ще бъде родолюбие, патриотизъм и национална отговорност. Силна България в Европа на отечествата", това коментира водачът на листата на ВМРО за изборите за Европейски парламент Ангел Джамбазки, който подаде своя глас в една от избирателните секции столичното 66 СУ "Филип Станиславов" в "Овча купел".

Джамбазки упражни правото си на глас машинно, но вместо в традиционната първа секция, той гласува в 62-ра. По думите му, не е добре да има ниска избирателна активност и призова всички български граждани, които се интересуват от бъдещето на отечеството, да упражняват правото си на глас.

"Днес те (хората - б.р.) са работодатели и началници и трябва да дават задачи на хората, които избират", заяви Джамбазки и още веднъж призова всеки един да излезе и да гласува.

Той негодува, че когато гласуват малко хора, това го правят хората в гетата и махалите, контролираните гласове и те определят бъдещето.

За неразбории в избирателните секции се оплака гражданка на столичния район "Овча Купел". Жителката на квартала се оплака пред медиите, че вместо в традиционната си седма секция, тя е гласувала в 55 избирателна секция, тъй като нейното име го нямало в първата секция.

На въпрос на news.bg как си обяснява неразбориите в избирателната секция, жената отбеляза, че всичко е платено за нея. По думите й всеки знае кой ще спечели изборите и "всички пърдят в едно гърне, за съжаление". Тя заяви, че е живяла в чужбина и такова нещо като в България, го нямало никъде.