Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с българския еврокомисар Мария Габриел. По време на разговорите Ангелкова представи инициативи на ведомството свързани с дигиталната реклама в сектора.

Поясни, че използването на съвременни ИТ технологии в маркетирането на страната е сред основните приоритети в работата на министерството. Една от последните изяви на ведомството бе на изложението WTM в Лондон, което приключи преди дни, където основен акцент на българския щанд е 3Д корнера. Посетителите на място можеха да видят как принтер изработва триизмерни миниатюри на известни туристически забележителности у нас, обясни още министърът.

Страната ни вече има единна платформа и мобилно приложение към нея I Love Bulgaria. Тя обединява всички елементи на туристическия сектор и работи от миналата година. Идеята е, чрез нея потребителите бързо и лесно през мобилните си устройства, да се запознаят с историята на България. В платформата първоначално бяха включени 100-те Национални туристически обекта, но се надгражда и развива, посочи министър Ангелкова.

Мария Габриел приветства усилията на министерството в посока дигитализиране на маркетинга в туризма. И сподели още, че подкрепя работата на министър Ангелкова, с която цифровите технологии се използват, за привличането на все повече български и чуждестранни туристи. Еврокомисарят посочи още, че туризмът е един от водещите сектори в икономиката не само на България, но и в ЕС, затова е необходимо да се развива използвайки преимуществата на всички съвременни технологии.

Ангелкова и Габриел се обединиха около идеята да си сътрудничат в работата по бъдещи проекти.