Не бих приела отново да съм служебен министър, заяви категорично пред журналисти в Министерски съвет министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че не са разговаряли с нея, но и не би приела, тъй като към настоящия момент е част от екипа на ГЕРБ.

"Аз съм част от кабинета "Борисов" 2 и от ГЕРБ и за мен е много важно да продължим да работим напред", заяви Ангелкова. Министърът на туризма изтъкна, че са направили изключително много и резултатите са видими. "Има още много неща, които следва да направим. С колегите анализираме ситуацията, за да можем да бъдем максимално подготвени за това, което ни предстои", коментира още министърът на туризма в оставка.

По данни на ресорното й министерство с 4,2 млн. лв. е увеличен разходният таван за тази година за Министерството на туризма. В Министерски съвет е прието увеличаването на таваните за разходите за тази година за Министерство на туризма, за да се продължи политиката, свързана с националната туристическа реклама и да се затвърдят успешните резултати от тази година.

Ангелкова обясни, че предстоят туристически изложения, в които участва страната през месеците януари, февруари, март, за което били направени съответните законови промени, приети на днешното заседание на Министерски съвет.

"Най-важното е, че успяхме да обърнем рекламата и имахме само една празна година - 2015 г. Вече 2016 г. се виждат резултатите от обръщането на рекламите", коментира още постигнатото през мандата.

По думите й за следващия летен и предстоящия зимен туристически сезон в министерството не са спрели работа. "Напротив, продължаваме с абсолютно пълна пара, защото тези усилия, които сме положили, и резултатите, които сме постигнали, изискват продължение", изтъкна Ангелкова.

Като друго важно нещо тя определени концесиите, на морските плажове, които са преминали в управлението на министерството тази година. До края на тази година и следващата изтичат 30 процедури.
За Ангелкова е много да се направи подготовка така, че да няма плажове без стопани и да се гарантира безпроблемното протичане на летния сезон 2017 г. Стартирани са 8 концесии, други са подготвени, има предварителната подготовка още от септември за 60 плажа.

"Ако темпото се спазва, със сигурност няма да има проблем", заяви министърът в оставка.