"Доста хора, когато правят грешка, се извиняват. Но не съм чул премиерът Борисов, който е говорил куп нелепи неща за целия български народ, някога да го е направил", заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев.

Кутев коментира още и изказването на Борисов за оградата ни с Турция, че "то и Левски може да я скочи, ако е жив". Според зам.-председателя на политическата група името на националния ни герой Левски няма мястото в подобно изказване.

БСП настояват Борисов да се извини за сравнението Левски-мигранти-ограда

БСП настояват Борисов да се извини за сравнението Левски-мигранти-ограда

"Скъпи българи", обръщат се социалистите, "нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои"

Премиерът използвал такива аналогии от "банкянски тип" винаги, когато не му е удобно, смята Антон Кутев. "Не мисля, че подобно изказване може да бъде на министър-председател", категоричен бе зам.-председателят на ПГ на "БСП за България". Той попита - защо, ако и Левски може да прескочи оградата, изобщо я правят? "Защо изхарчиха милиони. Преди нямало ограда, а сега имало. Добре, ама можеш ли да построиш ограда, за да пада? После да се гордееш и да ходиш да го разказваш по медиите", каза Антон Кутев.

Той заяви, че БСП по всякакъв начин поддържат европредседателството, но това не значи, че ще мълчат за оградата с Турция. "Защо падна оградата, а не му падна къщата на Борисов в Бояна", попита Кутев.

Кутев се изказа и по повод на коментара по време на конгреса на ГЕРБ, че те никога не са канили БСП за коалиционен партньор.

"Те каниха ли Корнелия Нинова за председател на Народното събрание? ГЕРБ не каниха ли и Деница Златева да бъде министър? И сега те казват, че никога не искали коалиция с БСП", възмути се Антон Кутев.

ГЕРБ никога няма да се коалират с БСП, записаха от партията в декларация

ГЕРБ никога няма да се коалират с БСП, записаха от партията в декларация

Имаме различни представи за политически морал и ценности, твърдят от ГЕРБ