Целта на скандала "Апартамент гейт" не са местните избори, а битката за избора на нов главен прокурор. Това мнение изказа в bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Малко се превръща в лов на вещици - щом си на някакъв пост и трябва едва ли не трябва да живееш в колиба", коментира Каракачанов и посочи, че според него Цветан Цветанов е косвена жертва, тъй като при него темата с апартаментите е стара и е удобно в момента да бъде претоплена, за да се събуди общественото мнение.

"Направи се опит да бъдат ударени и хора от съдебната система, за които се говореше в обществото, че са потенциални кандидати", посочи Каракачанов като аргумент за тезата си, че Апартамент гейт е насочена към кампанията за нов главен прокурор.

"Имам ли право да разсъждавам? А имам ли право да получавам информация? Имам. Така разсъждавам, така ми се струва", коментира Каракачанов.

Според лидера на ВМРО е важно дали си използвал служебното си положение, за да придобиваш облаги, и дали доходите, с които си придобил тези облаги, са законни", отбеляза той.

Той потвърди, че Патриотите не са успели да се явят заедно на евроизборите заради Валери Симеонов, който не иска да е с "Атака".

Вицепремиерът коментира и ситуацията с напрежението в Габрово, като беше категоричен, че законът трябва да важи еднакво за всички. "Не може да протестираш срещу циганската престъпност и както се казва, да правиш цигански работи", подчерта той и заяви, че не приема в тъмните части на денонощието млади българи с качулки, боксове и ножове да нападат полицията. "Да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката, да извадиш тоягата и да налиташ на полиция или на беззащитни хора, не го приемам", категоричен беше вицепремиерът.

Иначе Каракачанов заяви, че няма нищо против протести, които имат за цел да принудят институциите да направят нещо и да вкарат политика по темата.

Той подчерта също, че няма нищо общо с видеоклипа с побоя в магазин в Габрово, който впоследствие предизвика общественото напрежение. Каракачанов отрече и да познава самото момче, набито от ромите в магазина.