В ситуация на извънредно положение в цяла България и забрана за струпване на повече от двама души в центъра на София имаше кратък протест. Полицаите арестуваха един от протестиращите на площада пред сградата на Народното събрание, съобщи bTV. Той е задържан, защото е отказал да покаже личните си документи.

По информация на БНР арестуваните са трима. Двама от тях са задържани, защото са нямали в себе си лични документи, а третият е арестуван заради отказ за изпълнение на полицейско разпореждане.

Група граждани не се съобразиха със забраната за организиране на масови мероприятия и излязоха на протест пред парламента срещу въведените противоепидемични мерки. На демонстрацията присъстваше и лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.

Полицейската проверка принуди хората да се разпръснат. На няколко души бяха написани предупредителни протоколи. Служителите на реда предотвратиха струпване на хора. 

По неофициална информация на общественото радио, около 20 души са се събрали пред Министерски съвет, а други 50 - в района на Софийския университет, които обаче са започнали да се разотиват. И на двете места има полицейско присъствие.

СДВР издала 90 акта за неносене на маски за уикенда

СДВР издала 90 акта за неносене на маски за уикенда

290 акта са издадени за уикенда за неспазване на мерките

Припомняме, след обявеното на 13 март извънредно положение в страната бяха затворени ресторанти, кафенета, заведения. Според въведените преди дни нови ограничения при излизане извън дома си хората задължително тряббва да носят маски и да не се събират повече от двама души. 

СЗО: Носенето на маски скоро ще се превърне в нещо нормално

СЗО: Носенето на маски скоро ще се превърне в нещо нормално

Ние всички ще трябва да се научим да живеем в новата реалност,