„Атака" внесе сигнали срещу независимите депутати Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Камен Петков, Валентин Николов и Стоян Иванов относно изплащаната им субсидия от страна на ГЕРБ.

Това стана по време на среща между зам.-председателя на „Атака" Десислав Чуколов и зам.-председателя на парламента Павел Шопов с директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова.

Петимата независими народни представители са декларирали принадлежност към  управляващата партия, което означава, че прехвърлят субсидиите си към тях. Те обаче, не остават там, а им се връщат обратно срещу представени фактури и други разходни документи, въпреки че порочната практика е напълно противозаконна, посочват от „Атака."

Те припомнят, че първо вицепремиерът Цветан Цветанов, а след това и премиерът Бойко Борисов са потвърдили в свои телевизионни участия за търговията със субсидиите на независимите депутати.

Съгласно чл. 29 ал. 1 от Закона за политическите партии средствата се разходват за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи по провеждане на мероприятия и за други присъщи за дейността на партията разходи, а не за използването им за нуждите на независими депутати, допълват атакистите.