Оттук - нататък ще обсъждаме всеки политически ход много внимателно. Няма да дадем безусловна подкрепа на ГЕРБ.

Променената вече позиция на „Атака" обяви лидерът на партията Волен Сидеров.

Заедно с членове на Централния сбор на партията, народни представители и областни координатори от страната на Централния площад в Пловдив Волен Сидеров се включи в митинг под надслов „Не на Турция в Европейския съюз".

Припомняме, тази сутрин от трибуната на Народното събрание той предупреди ГЕРБ, че започва да води „опасна политика". Разривът настъпи след като от ГЕРБ не подкрепиха позицията на "Атака" за референдум по въпроса за членството на Турция в ЕС.

Припомняме, ГЕРБ със своите 117 депутати не разполага с парламентарно мнозинство и затова безусловната до момента подкрепа на "Атака" даваше необходимия комфорт на управляващите в Народното събрание

Пред участниците в митинга лидерът Волен Сидеров обяви, че „Атака" е напуснала пленарната зала, но не можем да напусне политическата сцена, защото има мисия, има кауза.

Дадох своето доверие на премиера в името на неговата амбиция - това, което той показва, че иска да направи за България", посочи пред симпатизантите си Сидеров, след което зададе серия от въпроси: "В правилен път ли вървим? Какво става със средните ешалони на властта? Какво става с апарата на БСП и ДПС, който не е пипнат по много места."

Според лидера на "Атака" оправдания с кризата вече не може да има.

Евродепутатът от „Атака" Димитър Стоянов съобщи, че листовките, които раздава „Атака", ще бъдат преведени на всички официални европейски езици. Също така в Европейския парламент ще се появи на всички официални европейски езици голям надпис: „Не на Турция в Европейския съюз!"