Отговорността за това, че държавата се хвърля на избори, лежи изцяло върху ГЕРБ. Виждате, че ние направихме донякъде последен опит, като им предложихме да си изпълнят ангажимента, да предложат за втората част на ротацията и отказаха.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов на кратко изявление пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, след като стана ясно, че формацията ще върне празна папка на президента Румен Радев.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков ще върне неизпълнен втория мандат на държавния глава. ГЕРБ окончателно и твърдо заявиха, че не желаят да участват в преговори за втория мандат и е безсмислено да се губи времето, разочарован е Атанасов.

На въпрос на News.bg дали след предсрочните парламентарни избори, ПП-ДБ ще говорят с ГЕРБ-СДС, Атанасов бе повече от лаконичен: "След изборите ще говорим пак".

Промяната се надявам да започва, заяви и депутатът от ПП/ДБ Мартин Димитров. Всичко зависи от нас, изтъкна народният представител с убеденост, че ако пак ГЕРБ и ДПС  управляват в техния модел, ще има Нотариуси, джуджета - "всичко, което сме гледали в миналото".

ДПС направило всичко, за да няма избори

ДПС направило всичко, за да няма избори

От партията няма да подкрепят втори мандат