Бившият началник на военна академия "Георги Раковски" о.р. генерал-лейтенант Атанас Запрянов е новият заместник военен министър. Това гласи заповед на премиера Бойко Борисов за неговото назначаване, съобщиха от Министерския съвет.

Атанас Запрянов към момента е съветник в политическия кабинет на министъра на отбраната Николай Ненчев. В периода от 1974 г. до 2002 г. е заемал различни командни и щабни длъжности в Свързочни войски на Българската армия. О.р. ген. Запрянов е бил заместник-началник на ГЩ на БА по ресурсите и представител на Началника на ГЩ на БА във военните комитети на НАТО и ЕС.

Атанас Запрянов поема поста от Димитър Кюмюрджиев, който бе избран от парламента за заместник-председател на Комисията за защита на конкуренцията.

Припомняме, Димитър Кюмюрджиев бе назначен през декември 2014 година след като от Патриотичния фронт настояха да имат свой представител в това ведомство, тъй като коалицията протестираха срещу другия зам.-министър на отбраната, предложен от Реформаторския блок - Орхан Исмаилов.