Камарата на автомобилните превозвачи (КАПБ) в България изрази в своя позиция солидарност към протеста пътните строители, в който ще се включи и Камарата на строителите в България.

Превозвачите заявяват, че повече от година българският бизнес е изправен на ръба на оцеляването, а липсата на подкрепа и адекватни мерки за справяне с кризите в страната и света, обричат стотици български домакинства.

"През изминалите месеци КАПБ многократно е настоявала българските институции да излязат от летаргията, в която се намират, защото това коства не само икономическото и стопанско развитие на страната ни, а и обрича българския бизнес. Безтегловността на правителството в оставка, оставя десетки проблеми без разрешение. Факт е, че в сектор "Транспорт" не се направиха каквито и да било стъпки в подкрепа на българските превозвачи. През последните месеци, по време на протестите, ясно заявихме, че ще подкрепим всеки един протест със справедливи искания. В тази връзка ние от КАПБ изразяваме своята принципна подкрепа към протеста на КСБ", изтъкват автомобилните превозвачи.

Пътните строители блокират 20 ключови отсечки

Пътните строители блокират 20 ключови отсечки

Ще има и ежедневни протести пред парламента

Те призовават президента Румен Радев и екипа му възможно по-скоро да подкрепят българския бизнес.

Българският народ и бизнес не могат и не трябва да бъдат политически заложници, подчертават от Камарата на автомобилните превозвачи.