"Ние идваме!" определи като позорен факта, че български евродепутати не са гласували за създаването на международен трибунал в Хага за военни престъпления от представители на руските и беларуските политически и военни лидери.

Сдружението отбелязва, че българските представители в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) са напуснали предсрочно сесията на асамблеята и са се завърнали в България с оправданието за важни политически задачи в София.

С тази стъпка България става известна не само с пороците на правосъдната си система, но и делегацията, водена от депутата от ГЕРБ Георг Георгиев, бойкотира възстановяването на международния правов ред и справедливост, изтъкват от сдружението.

ПАСЕ подкрепя разследване за военни престъпления на Русия в Украйна

ПАСЕ подкрепя разследване за военни престъпления на Русия в Украйна

Това се казва в резолюция на организацията

Според "Ние идваме!" това е доказателство за "лицемерието на партията на Бойко Борисов, която в собствената си страна неуморно предлага евроатлантически консенсус и солидарност".

Те поясняват, че от една страна, този институт в Хага би персонализирал вината за безчинствата във войната, а от друга - би отнел вината от цели народи, които днес биват считани за виновни.

Няма вътрешнополитическо събитие, което да оправдава подобно жалко поведение, което ще легне на съвестта на партиите, чиито представители са избягали от отговорност, категорични са от сдружението.

Български депутат в ПАСЕ се въздържа за изключването на Русия

Български депутат в ПАСЕ се въздържа за изключването на Русия

Един от тримата въздържали се е българският социалист Илиян Йончев