Делегация от администрацията на парламента на Румъния бе на обучително посещение в Народното събрание във връзка с Парламентарното измерение на Румънското председателство през 2019 г.

По покана на главния секретар на Народното събрание Стефана Караславова делегация от администрацията на парламента на Румъния, водена от заместник-генералния секретар на румънския парламент Джордж Думитрица, бе на обучително посещение в България във връзка с предстоящото Парламентарно измерение на Румънското председателство през 2019 г.

"Подготовка и провеждане на Парламентарното измерение на председателството на Съвета на ЕС - българският опит" беше темата на работната среща на представители на администрациите на двете законодателни институции.

На нея за различните аспекти от организацията и провеждането на събитията говориха главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова, координаторът на Парламентарното измерение на българското председателство Младен Ламбев, директорът на Дирекция "Информационни и комуникационни системи" Владимир Дойчинов, началникът на отдел "Обществени поръчки" Савка Андонова и държавният експерт в Дирекция "Международни връзки, протокол и Българско председателство на Съвета на ЕС" Десислава Накова.

Народното събрание и неговата администрация са готови да споделят опит и да подпомогнат своите румънски колеги по всички теми, свързани с провеждането на събитията от парламентарното измерение на председателството на Съвета на ЕС, увери на срещата главният секретар на българския парламент Стефана Караславова.