Николай Бареков закри партия си "България без цензура", но не излезе от политиката, а смени името на формацията си, съобщи Нова ТВ.

Днес той обяви, че закрива старата си партия, но остава в политиката с ново име и нов проект. Партия "Презареди-БГ" най-вероятно ще се казва нова формация.

"България Презареждане или "Презареди-БГ". Но първо ще пробваме с "Презареди-БГ", за която хората гласуваха", каза Бареков по повод името на новата партия, цитиран от Дарик.

Той има запазена и марката "Презареждане България", но поясни, че "Презареди-БГ" му харесва повече, защото "то показва едно действие, а е важно да се действа за промяна на системата".

"Защото избрахме това? Ами защото системата е бъгната и трябва да се сменя", каза още Бареков.

Днес той проведе трети национален конгрес и Учредително събрание, на което закри предишната си партия и учреди новата.

Името все още не е избрано, но когато бъде, ще е сред едно от избраните от симпатизантите на Бареков, които гласуваха няколко седмици в анкета какво да е името на бъдещия му политически проект.

Бареков смени изцяло и ръководството на партията, тъй като политикът смята, че по един или друг начин предишните му приближени са го предали и са работили за Бойко Борисов.

На учредителното събрание в новото ръководство като заместници на Бареков бяха избрани Георги Балабанов, който е брат на актьора Ненчо Балабанов и политик от европейските консерватори и Катя Димитрова, която е член на ЦИК.