Лидерът на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков обиден си тръгна от студиото на предаването "Тази неделя" по БиТиВи. Поводът за гнева му стана предложение на водещата Жени Марчева да прочете и преведе в ефир откъс от в. "Таймс".

Повод за молбата да прочете вестника стана публикувана от него по-рано през седмицата снимка в социалните медии.

Бареков се похвали, че английският му е доста "импрувнат" (бел. ред. от английски - подобрен), но бе категоричен, че няма да участва в изпит.

Преди да си тръгне от студиото, Бареков оцени уменията по чужди езици на министри, кандидат-президенти и действащи министри. "Английският ми е по-добър от английския на действащи министри, а премиерът винаги влиза с преводач. Добър е английският на Калфин", коментира Бареков.

Преди разгневен да напусне студиото, Николай Бареков заяви на водещата: "Ако няма да говорим по темата, ще си тръгна от студиото, приключваме разговора, ще оставя хората да се насладят на хубавите ви баджаци тази сутрин и приключваме".

Малко по-късно от ББЦ разпространиха позиция на Бареков по повод случилото се. В нея той изразява съжалението си, че не се е получило интервю и обвинява водещата и началниците й, че не са предвидили да има такова. Твърди, че за пореден път е бил поканен да бъде унижаван и подиграван.

Големите телевизии не искат да ви кажа, че нашите стратегически партньори са изгубили всякакво доверие към премиера и правителството му, че в настоящия момент АТАКА и Волен Сидеров са препродали златния си пръст от ДПС на ГЕРБ и че 99 % от кандидат-президентите са подставени лица на наследника на БКП - ГЕРБ, се казва в позицията на евродепутата.

Бареков изтъква, че английският му език е бил превърнат в анекдот като жалък опит да бъде скрит истинският виц за неграмотното безпросветно и корумпирано управление на България.