В София се състоя среща на кандидат-президентската двойка Беронов - Николова с представители на Асоциацията на българските градове и региони (85 общини).

Присъстваха столичният кмет Бойко Борисов, кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков и кметът на Плевен Найден Зеленогорски.

Кметът на Плевен представи Неделчо Беронов като бъдещия президент, който ще помогне на българските общини за силно местно самоуправление.

Зеленогорски прочете декларация на Асоциацията на българските градове и региони за ангажираността на членовете на асоциацията относно предстоящите президентски избори.

Бе разгледан въпросът за необходимостта от нова Конституция на Република България с оглед на промените, настъпили през последните години, които правят досегашната конституция от 1991 непригодна към новите условия и най-вече за членството на България в ЕС.

Кандидат- президентът Беронов благодари за подкрепата на представителите на най-големите градове в България, като подчерта, че те са мощна асоциация с големи резерви.

Вие оказвате подкрепа в едни решаващ момент. Искрено се надявам да влезем в ЕС с държавно ръководство, което има европейски стандарти на мислене, каза Беронов.

Той разгледа въпроса за осъвременяването на българската конституция с оглед синхронизирането на българската и международните държавни уредби.

Поставен бе акцентът върху децентрализацията на управлението и увеличаването на правомощията на местната власт.

Можем и ще го направим, заяви Неделчо Беронов.

На въпрос на журналист към столичният кмет Бойко Борисов относно неговата съпричастност към президентските избори градоначалникът отговори:

Имаме гражданско движение, в което участват много хора. Всеки сам може да избира. Въпреки това, ако изборите бяха след 3 декември, щяхме да подкрепим Неделчо Беронов вече като партия. Той е ценен съюзник в битката срещу тройната коалиция.

По-рано днес Борисов обяви, че ГЕРБ не афишира дейността си за подкрепа на Беронов, заради Костов и Праматарски, „които само това чакат".
Ако Беронов спечели, те ще кажат „това е наша победа", но ако загуби, то ще бъде „заради Бойко Борисов", коментира кметът, мотивирайки неафиширането на подкрепата на ГЕРБ за десния кандидат.