ГЕРБ и РБ внесоха между първо и второ четене промени в Закона за черноморското крайбрежие. Те регламентират статута на екоплажовете "Корал", "Иракли" и "Карадере".

Тези плажове излизат от обхвата на концесиите. Това е обществено полезно решение, обяви на брифинг в НС Ирена Коцева. За нас това е изключително важно предложение, изтъкна и Найден Зеленогорски.

Въвежда се ново понятие в закона „плажове за природо съобразен туризъм”. На тези плажове няма да се допуска стопанска и търговска дейност.

Министерство на туризма пък поема отговорността за състоянието на плажовете и курортите ни. Зеленогорски припомни проблемите по курортите ни, които са от години и изрази надежда те един по един да се разрешат.

Кирил Петков от Сдружение „Корал” също изрази задоволството си, че след две години борба с институции двете ведомства – на туризма и на регионалното развитие, са се вслушали най-после в гласа на туристите.

Това е не само екологична кауза, убеден е той. Това решение щяло да ни утвърди и като еко бранд, а не като дестинация за алкохолен туризъм.