"Ще изчакаме цифрите - надяваме се народът да е в Народното събрание, а не пред стените му. Мисля, че приключи протестът, защото времето на този човек - Борисов, свърши". Това заяви Арман Бабикян от "Отровното трио" и "Изправи се! Мутри вън!" в студиото на БТВ. Неговият съратник адвокат Николай Хаджигенов също е категоричен, че "Бойко си отиде", но все пак каза, че иска да изчака окончателните резултати от вота. Това обаче не означава, че ще протестират отново, ако не са доволни от резултата. Важно е, че народът е излязъл и е гласувал. А е показал с гласа си, че Борисов си отива от власт.

Хаджигенов не би поздравявал никого, защото трудното сега започва.

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети
Обновена

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети

7 партии влизат в парламента, никоя не може да достигне мнозинство

Що се отнася до възможните коалиции в следващия парламент, Бабикян каза, че разговорите тепърва сега започват. "Разговорът с тези политически сили ("Демократична България" и "Има такъв народ" - бел. р.) сме го започнали преди Нова година." Разговорите ще са с всички, които искат промяна в страната.

Според двамата това, че толкова много машини са блокирали - около 400 в цялата страна - си е саботаж. Но и абсурдно в 21 век това да се случва. "Моля ви - 21 век сме. Нищо сложно няма в това с едни машини", заяви Хаджигенов.

Намаляват секциите, в които се гласува машинно

Намаляват секциите, в които се гласува машинно

ЦИК спря машинното гласуване във Велико Търново

В заключение Арман Бабикян заяви: "Няма да станем едни възпитани, с папийонки и да се държим различно - който си мисли това, жестоко се е излъгал."

Включи и Мая Манолова: "Доволна съм, че българите не са се уплашили от ковид и саботажа с машинното гласуване, както и от резултатите, но съм сигурна е, че при паралелното броене ще се окаже, че резултатът е много по-висок". Манолова е в преброителния център на 23-и МИР.

Тя е категорична, че ще има силен резултат и даде пример с кметските избори, когато се яви срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова. "Няма да има уговорки - естествените ни партньори са Слави Трифонов и Демократична България, никакви тайни договорки няма да има, всички разговори ще са публични, прозрачни пред целия български народ", каза още Мая Манолова.