Празно е, пусто е, сиво е, безнадеждно и безперспективно. Като има мръсници, като има ценни душици, няма кой да управлява народа.

Това заяви пред Нова Телевизия Панчо Панайотов, бивш член на СДС и бивш кмет на Дупница на въпрос има ли шанс да се съвземе десницата.
Според него начинът да се спаси десницата е да се обедини върху дадена кауза - а не днес да се обединим за това, утре за онова...така не става, категоричен бе бившият кмет на Дупница.

По думите му осъзната воля в носителите на ценности в дясно няма.
Факт е, че за 16 години партията, която най-много е управлявала страната ни не е нито СДС, нито БСП а ДПС - цели 9 години, посочи Панайотов.

Това е пълното доказателство, че дори и в състояние на непрекъсната опозиция десните са толкова нещастни, че не могат да се обединят.
По думите му управляващите са можели да направят много, а са се провалили и затова сега „влизаме най-бедните, най-мизерните в Европа, влизаме през задната врата", посочи Панайотов.

По повод кандидат-президентските избори, бившият кмет на Дупница поясни, че когато пред народа се поставят 2 алтернативи, а едната е напълно неприемлива за него и не я иска, то естествено е, че ще избере втората.

Хората искаха да избягат от Волен Сидеров и нямаха друг избор освен да се насочат към Първанов, коментира още Панайотов.
На въпрос как се развива темата с корупцията, той беше категоричен, че не говоренето сваля властта, а лошото управление.

Бих попитал къде няма корумпирани политици, посочи Панайотов и отбеляза, че след направени проверки в Дупница и Кюстендил е станало ясно, че в прокуратурата има престъпници, хора, които прикриват престъпления.

Този главен прокурор малко ми се струва, че прилича на Мис България, микрофончето, усмивката и само приказки", каза Панайотов.

Според него нещата трябва реално да се поставят на масата и да се види кой каква власт има, какво може да направи и какво не.

Трябва да бъдат дефинирани ясно отговорностите и правомощията, допълни още той и допълни: Не може половин милионен град да се управлява от 30, 40 съветници.