Близо 30 милиона лева ще похарчим за предсрочните избори. Това стана ясно на брифинга след заседанието на правителството.

Финансовият министър Кирил Ананиев обясни, че средствата се осигуряват от преструктуриране на разходите и трансфери от централния бюджет.

Към 30 юни всички, получили средства за изборите, трябва да се отчетат за разходите.

Самият премиер Огнян Герджиков пък е доволен, че организацията на изборния процес се дава в ръцете на силовите министри.

Военният министър поема координацията за изборите

Военният министър поема координацията за изборите

Приеха план-сметка за 29,9 млн. лева за провеждане на изборите

Припомняме, че на първото си заседание служебният кабинет е определил, че вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев ще координира организацията на изборите за Народно събрание на 26 март. Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР.

Ще потърсим съдействието на областните управители, подчерта Герджиков. На места, където губернаторите имат склонност да се заиграват непочтено, те ще бъдат освободени.

Не си правя илюзията, че няма да има опити и няма да има пробив, изтъкна Огнян Герджиков. Той се надява обаче мащабите на манипулациите да са по-малки.