Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува в Банкя с желание да се правят детски градини, училища, метро от "Люлин" до Цар Борис и фонтани.

Това, което стана в последните дни хич не е добре, станаха неприятни неща, е констатацията на Борисов в първия му коментар за скандала от петък, когато ГЕРБ подкрепиха рейда на Тошко Йорданов с мистериозния доклад на ДАНС за евентуални машинации с вота.

На нас ни беше приятно да бием с машини, отчете бившият премиер, напомняйки че все пак и на последните избори ГЕРБ са първа политическа сила.

Снимането от страна на зам.-министър Стойнев на машините Борисов сравни с това все едно някой да снима паролата на телефона ни или на компютъра. Снимането на кодовете на машините от страна на Михаил Стойнов е меко казано упорито.

Затова и Борисов смята решението на ЦИК да отмени гласуването с машини за правилно.

Борисов изтъкна, че гласуването с хартия става бързо и самият той гласувал за минута. Премиерът в централната на ГЕРБ няма код, както обясни той.

Много са им леки тезите, съжалявам, че не можаха да организират избори, отчете още Бойко Борисов.

Местни избори 2023
на живо

Местни избори 2023

В някои СИК урните се препълниха, в други - останаха празни

Самият доклад лидерът на ГЕРБ отказа да коментира, тъй като не го е чел.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза и че резултатите от местните избори не трябва да разклащат управляващата "сглобка": "Нищо различно няма да се получи. И да изпаднем в безвремие няколко месеца и после наново да се опитаме да се сдобряваме, да правим някакви нови "сглобки", загубени месеци. Искаме ли го? Аз, не. Ние сме направили с тях и много добри неща и трябва да си преглътнем егото сега с тези избори - дано минат по-бързо, защото в края на краищата имаме да свършим конституционната реформа, да довършим съдебната реформа, да направим изборите за ВСС и всичките останали. Да не се поддаваме на емоции."