Имаме фактическа политическа криза в страната. Правителството е разклатено от напрежение вътре във властта. Ние смятаме, че Борисов и правителството трябва да поискат вот на доверие в парламента, заяви на пресконференция лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

Моментното решение е вот на доверие. Това е отговорът на политическата криза, по думите на Атанасов.

От партията припомниха някои от последните скандали в обществото и попитаха защо отнемането на допуска до квалифицирана информация на Георги Гатев - председател на националното бюро за контрол на СРС, не е намерил достатъчно гласност защо не е стигнал до разглеждане в Парламента.

Според Радан Кънев заради тези корупционни скандали, председателство то може само да ни навреди.

Лидерът на ДСБ отбеляза,че във външнополитически план, това което виждат е премиер и президент обединени в исканията си за отмяна на санкциите срещу Русия.

Като липса на политическа култура определи Атанасов, това което се е случило по-рано на КСНС. Според него темата корупция не може да намери решение на КСНС.

От ДСБ отново подчертаха, че само независима прокуратура може да води битка с корупцията. Неспособността на прокуратура е виновна да няма ефективна битка с корупцията, бяха категорични от тъмносинята партия.