Борисов вероятно е излъгал Местан. Това коментира Георги Кадиев в студиото на предаването „Лице в лице” на БиТиВи, помолен за коментар за изказване на Сергей Станишев, че имало договорка между Бойко Борисов и Лютви Местан да управляват заедно и запитан защо в крайна сметка не управляват.

Бившият БСП депутат и лидер на новоучредената партия „Нормална държава” посочи обаче, че наистина все още е странна и необяснима постъпката на ДПС след евроизборите, с която предизвикали падането на кабинета „Орешарски”.

Той е категоричен, че за 10 секунди - с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, е провалена няколкогодишна работа на БСП да привлече непартийни избиратели.

Има граници, които не можеш да минаваш, Станишев трябваше да отиде на избори, но да не се съгласява за Пеевски, смята Кадиев три години след събитията.

Бившият социалист определи като хубав избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП. Той посочи, че всяка промяна носи позитиви след себе си. Неговата задача обаче не била да се занимава с БСП и не се занимава със столетницата.

На въпрос дали партията му би си сътрудничила с БСП, Кадиев отговори: „Аз харесвам и Мишо Миков, и Корнелия, и Сергей, но като хора, с които да контактуваш”. Ситуацията в политиката обаче била различна.

Той призна, че проблемът му е друг, а именно, че в ръководството на БСП има корупция. Партията на Кадиев „Нормална държава” пък имала за цел да води битка с корупцията.

Кадиев обяви новия Изборен кодекс за „измама отвсякъде” и заяви, че президентът Росен Плевнелиев трябвало да го върне целия.

Той приема наложеното от държавния глава вето на текстове по гласуването в чужбина, защото те наистина са противоконституционни. По думите на Кадиев президентът е наложил вето по най-лесния за него начин. Той попита защо Плевнелиев не е наложил вето и на текстовете за задължителното гласуване, които също били противоконституционни.

Георги Кадиев не подкрепя тезата, че с предложенията на патриотите за Изборния кодекс ще бъде ограничен вотът от Турция. Според него дори и да се ограничи правото на българите в чужбина да гласуват, тези в Турция щели да бъдат извозени с автобуси и отново щели да упражнят правото си на глас. Когато се ограничи гласуването на българите в Западна Европа, се увеличавала тежестта на гласовете от Турция. Кадиев смята, че колкото по-либерален е режимът за гласуване в чужбина, толкова по-голяма тежест ще имат гласовете на сънародниците ни в Западна Европа и САЩ и по-малка в Турция.

Георги Кадиев коментира и доклада на „Аликс Партнърс” за КТБ. Според него всяка една добра или средно добра българска одиторска фирма би свършила същата работа, при това на една трета от цената. Кадиев иска да знае какво са изпълнили синдиците от препоръките, тъй като те е трябвало да се извършат веднага.

Кадиев прогнозира безкрайни съдебни дела относно аферата „КТБ”. Той е категоричен, че банката е била пирамида, която е била облагодетелствана от политиците. Очаквал в доклада на „Аликс Партнърс” да види кои политици са участвали и къде са носени пари, но не открил отговори на тези си въпроси.

Той смята, че става въпрос на огромен провал на БНБ относно случващото се в КТБ. Провалът бил заради корупция. Провалили се били и ДАНС, КФН и редица други контролни органи.

Георги Кадиев е категоричен, че в страната ни има огромна корупция и тя е най-големият ни проблем. С корупцията нямало да стигнем доникъде.