• Беронов: Имаме желание с Борисов за съвместна предизборна кампания  

Малко след 09.00 часа приключи първата среща между десния кандидат-президент Неделчо Беронов и столичния кмет Бойко Борисов, съобщи bTV, позовавай се на информация на ДСБ.

Срещата се провела в дома на Беронов поради това, че към момента кандидат-президентът няма предизборен щаб.

Двамата мъже не са стигнали до конкретен резултат. Те взаимно се опознавали, пиейки сутрешното си кафе, уточняват от ДСБ.

След срещата Борисов заяви, че е поискал от Беронов разяснение защо от ДСБ искат да го сменят от поста на столичен градоначалник.

Подкрепата на ГЕРБ за Беронов минава през неговата лична позицията - прав ли е Костов да иска да ме сваля от кмет на София, тъй като вече има и решението на столичната избирателна комисия - и тя е 15 на 2 в моята полза, заяви столичният градоначалник.
И след като три пъти съм го бил в София има ли моралното право да иска София да остане без мен в тази ситуация, за да могат да я дооберат така, както предишните години е правено - знаете колко сделки се обжалват в момента и фирми предстоят да се проверят, посочи още Борисов.

Припомняме преди време от ДСБ поискаха отстраняването на Борисов от поста, заради нарушение на закона - а именно, че столичният кмет е бил в управата на фирми, след като е заел поста си.
Районната избирателна комисия свика тогава извънредно заседание по казуса, след което излезе с решение, че нарушение няма, тъй като Борисов своевременно е прекратил участието си в въпросната фирма, но това не било отбелязано от съда.

Ако той не иска да спре крадците, съответно трябва да си оттегли искането - това е един за мен важен тест  относно самостоятелността на решението на Беронов и  дали може да носи тежестта на държавен глава, заяви столичният кмет и постави условието си - в зависимост от неговата (на Беронов,бел.ред.) позиция по въпроса съответно ще преценим и ще дадем или не своята подкрепа.

На въпрос дали Беронов е коментирал тези въпроси по време на двустранната им среща Борисов заяви, че Неделчо Беронов е пожелал да му бъдат изпратени документите - и резултатите от изборите, и нотариално заверените договори, с които Борисов е излязъл от фирмите още преди 6 години, и решението на столичната избирателна комисия и на базата на тях нека да вземе решението си.

Така че до края на деня очаквам от него решение и на практика да се избере - аз или Костов, заяви Бойко Борисов

Защото както аз до този момент правя всичко възможно за да не разделям, а да обединявам всички партии в център-дясно, неиздигайки се за кандидат президент - мисля че давам личен пример за това, според мен много би било правилно като решение Костов да оттегли съответно своя иск - от това ще зависи дали той иска софийските имоти да бъдат приватизирани или десният кандидат-президент ще спечели.