Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има програма минимум и програма максимум. Програмата минимум е приемането на бюджет и закони в 49-то Народно събрание, програмата максимум е и някаква форма на експертно правителство.

Няма напредък по разговорите за правителство, но има напредък по управленска програма, посочи лидерът на Бойко Борисов пред депутатите от парламентарната си група. Видео от инструктажа е публикувано по традиционния за ГЕРБ начин - на страницата във фейсбук.

Иначе Борисов сподели, че е удивен, че когато се види законодателната програма и начина, по който от ПП/ДБ говорят за бюджета "оставаш с впечатлението, че сме дори една и съща партия". Особено на фона на "яростната кампания, която се водеше и от тях, и от наша страна".

Без мандати, ГЕРБ и ПП/ДБ започват работа по бюджета и съдебната реформа

Без мандати, ГЕРБ и ПП/ДБ започват работа по бюджета и съдебната реформа

ПП са готови обаче да разговарят с ГЕРБ за управленска програма с втория мандат

Бойко Борисов отдаде признание на Асен Василев, който правилно бил предложил да се мине по управленска програма, включително сектори здравеопазване, образование, енергетиката. "Мисля в следващите дни както по законодателната рамка има група, по Бюджета също, предстои да се започне работа по Програма за управление в следващите години. Това още повече ще даде сигурност, че може да се намери едно нормално управление - дали за кратко, дали на ротационен принцип." А в края Борисов повтори признанието - "С Асен Василев, специално, имам усещането, че може да се работи" - защото той виждал грешките, които са направили. Значително по-смегчен беше тонът на Борисов, когато отново обяви, че счита за нормално да се иска да се представи състав на кабинет, ако от ПП/ДБ биха очаквали подкрепа от тях.

Задоволство изказа и от постигнатото до този момент Бойко Борисов - В най-лошия случай отиваме на избори, но ще бъде с нормален бюджет и с ясното съзнание, че ще имаме същия резултат и че няма да има значение кой е първи и кой втори

Още от утре трябва да започне интензивна работа между работни групи, стана ясно от думите и на Томислав Дончев.

Борисов критикува ПП/ДБ и бюджета на Радев

Борисов критикува ПП/ДБ и бюджета на Радев

За смели партии и решения, а не за избори, призова на пресконференция в събота той