Премиерът Бойко Борисов отново е на джипа и заедно с вицепремиера Томислав Дончев и ПР Севдалина Арнаудова инспектират АМ "Тракия".

Той ще посети и Стара Загора. "Ето така изглежда един мост от петте които, правим, всяка една колона се облича напълно, излива се надолу", показва Борисов. 

"Хората минават отгоре, но не знаят какво има отдолу", обясни премиера, относно всичко ново и обновено по колоните на магистралата. Той добави, че миналата седмица е инспектирал и мостовете на АМ "Хемус".

Други си е да има двойни мантинели, пет моста ремонтирахме докато беше короната, обясни премиерът.

"На 30 юни, когато хората тръгнат към морето, мостовете на магистрала "Тракия" ще бъдат готови. Навсякъде има нови огради, мрежи, изолация, асфалтира се и става много хубаво. За пореден уикенд лично се убедих, че се работи на пълни обороти", написа Борисов във Фейсбук.

Борисов разказа как е изглеждал пътят, по който минават и пита Арнаудова дали пази снимки от преди. "И ние пазим снимки", отговори тя

"Здравей, как си юнак", пита премиерът работник по трасето.

Пита друг работник от къде е и като чува, че е от Ботевград му обяснява, че и там сега "правим път, Ботевград-Мездра".

Премиерът обясни, че "хората, когато минават по мостовете на магистралите за секунди, не разбират колко работа се върши отдолу. Тези неща не ги показват по телевизията. Искам българите да видят в какво състояние бяха старите колони и как изглеждат новите. Сега всичко е ново - колони, маркировка, хидроизолация".

"На магистрала "Тракия" ремонтираме 5 моста едновременно. Работи се изключително мобилизирано. Подменят се пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, слагат се нови предпазни парапети и мантинели. Общата стойност на ремонтните дейности на петте виадукта е за над 87 млн. лева", добави той.