Лидерът на ГЕРБ Борисов хвърли поредна бомба в почивката, която президентът Плевнелиев даде в началото на КСНС.
До прекъсването на съвета се стигна пък след агресивното поведение на лидера на Атака Волен Сидеров.

Обкръжен от журналисти, Борисов използва пролуката в КСНС и разкри поредния заговор за убийството си.

Той разчете думите от преди дни на Станишев, че необходимостта от нестандартни действия е наложило назначаването на Пеевски в ДАНС с това, че Борисов е планирано да бъде задържан и убит в ареста.

Бившият премиер напомни отново за „поръчването му от Доган" преди години - нещо, което, припомняме, бе опровергано от контраразузнаването ни.

Борисов свърза сегашния заговор срещу него с убийството на дядо му преди много години, като в епикризата било записано, че починал от „червен вятър", червеният вятър го отнесе, обобщи Борисов.

10 дни Орешарски, Станишев и Местан не казват кой го е предложил (Пеевски, б.р.) за този пост, а всъщност всички знаем, че такова назначение се прави от Доган, коментира Борисов.

Най-голямото предателство в съвременната история е да дадеш националната сигурност на една етническа партия, категоричен е лидерът на ГЕРБ. Той изтъкна, че източниците му, че се готви убийството му са сигурни.

На въпрос на News.bg на какво основание ще бъде арестуван Борисов обясни: „Не знам. Затова бяха тези дни тези совалки, уж не са се заклели, уж не са влезли в длъжност, а вече правят институционални срещи. Как го разбирате вие това, толкова бързаха" (бел. ред. визира срещата при главния прокурор на Пеевски и вътрешния министър в деня на избора).

Попитан дали контрабандата ще бъде повод за неговия арест според плана, той каза: „Най-големите контрабандисти сега са в управлението". Попитан защо смята, че нестандартният отговор на управлението на ГЕРБ касае убийството му, а не да речем да отговорят на опонента с любов, Борисов каза: „Аз с любов ги победих".

Бойко Борисов обясни още, че е напуснал заседанието на КСНС заради това, че лидерът на Атака уронвал престижа на всички институции, а и защото имал среща в Австрия с лидерите от ЕНП. Не мога да гледам как вътрешният министър, шефът на ДАНС и премиерът се гърчат и слушат как Волен Сидеров 20 минути разваля националния съвет, обясни той.

Борисов си направил особен извод от поведението на Лютви Местан и Сергей Станишев, които според него благосклонно наблюдавали цялата ситуация. Стигам до извода, че БСП, ДПС и Атака умишлено искат да паднат от власт, смята лидерът на ГЕРБ.

Само за тези 10 дни за една нощ сложиха един далавераджия за министър (бел.ред. визира Калин Тихолов), предложиха шеф на ДАНС, който в последните 4 години не е ходил на работа, а те го нарекоха професионалист, а в предишните 4 е уволнен за най-скандални неща, припомни Бойко Борисов и продължи: „Сиреч от неговата биография, 8 години са минали в нещо, което не може да се нарече опит".

Според него партиите са разбрали, че не могат да бият ГЕРБ. Те са разбрали и че ГЕРБ не желае по никакъв начин да управлява или да управлява самостоятелно, поясни Борисов. По-късно, на излизане от президенството, той намекна, че е готов на загвори с Костов и Кунева.

По повод на вчерашното назначение и уволнение на Иван Иванов като зам.-вътрешен министър лидерът на ГЕРБ каза „Те са просто катастрофа".

Борисов коментира още, че познава Станишев, Орешарски и Доган и те не са глупави хора. Тези хора не могат да правят такива грешки, без да искат, затова стигам до извода, че ги правят нарочно, посочи Бойко Борисов и се възмути от това, че такива опитни политици „хъцкат и мъцкат" вече 10 дена по казуса „Пеевски". Според него мнозинството няма полза от нови избори, защото ще отбележи най-ниския си резултат.

По-късно главният прокурор определи изказването на Борисов като нелепо.
"Нуждата от политическо говорене, наложена от нуждата на политическия момент, не трябва да прераства в спекулации за сметка на правоохранителните органи и в спекулации за сметка на Прокуратурата. Прокуратурата в сценарии не участва. Никой не тича при Прокуратурата, за да режисира сценарии", заяви Сотир Цацаров, цитиран от Фокус.

"Нямам намерение да обсъждам какво е казал Борисов, чувам го от вас. Ако е вярно, че има сценарий за задържането му и умъртвяването му в ареста, най-възпитаният начин, по който мога да отговоря, е, че меко казано това е нелепо", каза още Цацаров.

С тежка въздишка и мълчание пък зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров коментира „новината", пусната тази сутрин от бившия премиер Бойко Борисов, че готвили убийството му.

В кулоарите на парламента пък Бисеров не каза и дума за това изказване. С тежка въздишка пък отговори на друга констатация на лидера на ГЕРБ - „Най-голямото предателство в съвременната история е да дадеш националната сигурност на една етническа партия."
По-рано зам.-председателят на парламентарната комисия на ДПС Камен Костадинов също отказа коментар с думите: „Нищо не съм чул."