Премиерът в оставка Бойко Борисов честити Баба Марта на министрите, откривайки заседанието на Кабинета. Преди да започне заседанието културният министър в оставка Вежди Рашидов пък раздаде на колегите си мартенички.
Заседанието е днес, тъй като бе отложено в сряда и четвъртък заради високото кръвно на Борисов.

„Знаете, че преди няколко дена върнахме мандата и ако искаха да поемат отговорност и да управляват, както тръбяха много, днес можеше да има Министерски съвет с други министри и друго правителство, но там в Трънския край казват: „Дай ми някаква работа, където кусур да намирам" - бяха встъпителните думи на Борисов, с които той продължи абсурдните си коментари защо опозицията не е съставила кабинет в рамките на този парламент.

„Предлага ни се някаква нова форма на управление партийните лидери да стоят като в Тройната коалиция на някакъв съвет горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви тука марионетки да играят ролята на премиер и министри.
Това ни предлага Станишев. Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше от там Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите. Доган и царят го правеха, той (Станишев, б.р.) беше индианецът долу", заяви Борисов и добави: „Да, но сега не му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант - партийните лидери само да са лидери, да излъчват някой, който да го бият с камъни", продължи с критиките си Борисов.

„Тук е Цветанов да каже, че Господ разполага със здравето на хората, а народът - с това, кой трябва да управлява. Така че ние направихме това, което можахме. Сигурно много неща не сме направили. Нека съдят по делата и за едните, и за другите, и за третите", категоричен бе премиерът в оставка.
Борисов каза, че предполага, че никой от кабинета му няма да продължи да бъде министър и в служебния кабинет, но им каза да не принуждават зам.-министрите да напускат. „Ако някой има желание, може да остане, ако го поканят, разбира се", добави той.

„Аз не се меся изобщо в създаването на служебно правителство по никакъв начин", заяви Борисов и подчерта, че го е обявил и пред президента. „Единственият ми ангажимент е, ако някой от администрацията, която ние сме назначили им трябва, да не ги накараме насила да напускат", каза Борисов на министрите.

Той допълни още, че очаква днес ДКЕВР да имат решение за 7-8% (намаление на тока, б.р.) и каза: „Това ни беше ангажимент, дано вземат решение да сме си го изпълнили".
За пътната агенция Борисов настоя: „Никакво отстъпление по качество. Да не направят беля тези един-два месеца и някъде да възникне проблем. Ще ги държим след това отговорни".

Видяхте, че всички тези умишлено направени маньоври, че контролираме медиите се оказаха също активно мероприятие и това стана ясно, каза още Борисов и прикани министрите да се заемат с отложените от няколко дни точки от дневния ред на Министерския съвет.