"Фактическа изолация" на втората политическа сила в новото 49-о Народно събрание забелязал с оглед на реториката на останалите в пленарната зала председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Днес в 13 часа се събират пак работни групи по ресорите "финанси и икономика". Нека използваме тези дни, лишени от чувството за величие, виждайки какво се случи днес в парламента. Виждате каква все още омраза има, най-вече между другите партии. Това, което видях днес е, че партията на "Продължаваме промяната" и "Да, България" могат да си говорят единствено с нас. Това видях. При едно такова голямо мнозинство имаме дни наред да продължим да работим по съдебна реформа, по икономиката, по финансите. Това, което е внесла днес г-жа Корнелия Нинова - да спасим земеделието, това, което говорихме и сега с "Възраждане", Планът за възстановяване. Има много неща да свършим. Най-лесно е да кажеш не", каза Борисов, който проведе поредната си совалка в парламента, този път срещайки се с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Разбира се, че го твърдят (ПП/ДБ, че не искат правителство с ГЕРБ) и ние го твърдим същото. В същото време с всеки изминал ден и те, и ние, виждайки и отношението на другите партии в парламента, разбираме, че ако намерим решение, това ще е най-стабилното и добро за България.

Кога ще има лидерска среща между Борисов и шефовете в ПП/ДБ - неизвестно

Кога ще има лидерска среща между Борисов и шефовете в ПП/ДБ - неизвестно

Денков категоричен: Не сме обсъждали съставяне на правителство с ГЕРБ

И те, и ние го виждаме. И днес ако им гледахте физиономиите, и техните, и нашите, това излъчваха. Ако сме в предизборна ситуация, ще говорим по един начин, сега сме след избори. Всяка една партия е поемала ангажименти пред своите избиратели, но винаги е завършвала с това, че ще работи за правителство", добави бившият премиер.

Именно за да търси конституционно мнозинство по важни закони, Борисов правил и "воаяжите си из парламентарните групи" и е обнадежден след разговорите си с лидерите на останалите партии.

Борисов настоя и за добросъвестно отношение при връчването на мандатите от страна на държавния глава Румен Радев.

"Радев е президент на България и той би трябвало да има интерес България да е добре и да има редовно правителство. Затова очаквам добросъвестно, добронамерено да се отнесе към този въпрос", отговори на въпрос на news.bg той.

ГЕРБ и ПП се разбраха, Росен Желязков ще е председател на парламента

ГЕРБ и ПП се разбраха, Росен Желязков ще е председател на парламента

Разговори за правителство не се водят, уверяват и от двете коалиции