Дни след като България избра нов президент премиерът Бойко Борисов хвърли бомба в политическото пространство и най-вече в посока БСП, заявявайки че БСП са спечелили местните избори по местата, където президентът Георги Първанов е представил своите мемоари.

Месец преди кампанията Първанов започна да представя своята книга и забележете - в градовете, където той отиде - БСП победи, заяви Бойко Борисов.
Той използва карта, публикувана в един от ежедневниците, по която най-подробно описа „трасето" на Първанов: „Беше в Перник, беше на мача в Ловеч с Гриша Ганчев, отиде в Шумен, Видин, Враца, Криводол, Търговище, Монтана".

Някой подхлъзнал Местан, изпращайки го при Борисов. Още...

В Делиормана  - Шумен, Разград, Търговище, без Видин, където е очевидно, че нищо не направихме за 4 години, Сливен и Котел, ДПС категорично подкрепи червените кметове и там те ни биха, подчерта още министър-председателят и добави: „Лично Ахмед Доган ги обиколи."

Борисов е категоричен, че в тези населени места избраните кметове са лично предани на Първанов и са негови хора.

Изборите ги загуби Станишев, а президентът Първанов си прокара път за връщането в БСП, изтъкна премиерът и добави: „Първанов пробва формата АБВ - при него се събраха всички маймуни, които са обиколили всички партии. Той обаче усети, че този проект е абсолютен провал и затова сега прави това, за да се върне отново евентуално като премиер.

Именно в лицето на Първанов и Доган премиерът вижда основните конкуренти на ГЕРБ за следващите парламентарни избори. По думите му за последните 20 години в политиката е имало двама основни играчи - Първанов и Доган и всеки, който ги е подценил, е бил бит по време на избори.

Премиерът подчерта, че ако Стефан Данаилов беше кандидатът на левицата, БСП щеше да има по-големи шансове. По думите му Калфин досега само губи на избори: „Какъв шанс има, в партията не го обичат, предавал е БСП." Тук обаче Борисов отново направи връзка с Георги Първанов. На кой се подчинява Данаилов - на Първанов, на тях им трябваше да загубят президентските избори и да спечелят там, където е тяхна местната власт, посочи той и изтъкна, че една победа в президентската битка за БСП щеше да стабилизира Сергей Станишев в партията.

Последва и извинение към Ламбо: „Ако съм го засегнал, му се извинявам. Но той трябва да отиде и да попита Румен Петков, че това, което говореше в клипа е лъжа, защото МВР имаше най-голям бюджет именно по време на Петков и Станишев."

Премиерът разказа и една любопитна случка, която му се е случила преди дни. Седя си рано сутринта вкъщи, пия кафе и щракам сутрешните блокове, когато от охраната идват и ми казват, че Лютви Местан е дошъл за среща с мен. Учудих се много, тъй като нямахме уговорка, но реших да го прима - да направи по едно турско кафе и да видим какво Оказа се обаче, че той не е дошъл при мен, а просто е объркал къщата ми с тази на Георги Първанов. Тогава всъщност разбрах какво става."

Борисов подчерта, че тези избори са били един вот на доверие към ГЕРБ. „Считам, че на тези избори хората разсъждаваха глобално. Иначе нямам обяснение защо отново ни дадоха доверие", подчерта той и призна, че мисли за втори мандат като министър-председател.

Той изказа огромната си благодарност към вътрешния министър за направеното от него покрай изборите: „Искам да благодаря на Цецо за къртовската работа при определяне кандидатите за кметове, огромните листи за общински съветници. Другите партии нямат такива мотори, които да могат да поемат такава огромна информация."

В коментар за Бюджет 2012 Борисов обеща през следващата година по-лош живот за министрите, но по-добър за хората. „По-лош за министрите, тъй като когато имаш по малко пари, можеш да направиш по малко неща," заяви той.

По думите му вчерашното извънредно заседание на Министерски съвет, посветено именно на бюджета за 2012 година, е било инфарктно за повечето министри, с изключение на Сергей Игнатов, Вежди Рашидов, Маргарита Попова и Стефан Константинов, чийто ведомства получават най-много средства.

Борисов накратко разясни и сложната схема, „по която се разрешава дълговия проблем на Гърция." Той е категоричен, че лошото за гърците тепърва предстои: „Кой пил, ял и се веселил - било." Той обаче поясни, че на Гърция са се намерили хора, които да й помогнат, но на България няма кой да и помогне, ако изпадне в такава криза.