Завистта е в основата на атаката на сините срещу правителството. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на българо-сръбски икономически форум. Съжалявам, че правят така. Не се притеснявам за нищо, което казват", заяви министър-председателят, цитиран от bTV.

Борисов заяви, че „сините" „всеки ден си измислят нещо" и посочи, че СДС за 4 години не е пипнало кадрите на Държавна сигурност, а сега негодуват от състава на БОРКОР. Премиерът подчерта, че е събрал експерти от диаметрално противоположни партии, за да е сигурен, че нито един сигнал за корупция няма да бъде скрит.

Запитан за медийната кореспонденция на "Росатом" и НЕК по повод АЕЦ "Белене" премиерът отново каза, че чака отговор от руската страна да дадат цена и инфлационен индекс, който да отговаря на договора.

На въпрос за твърденията на "Росатом", че българската държава няма да даде нито стотинка за "Белене", премиерът отбеляза, че държавата не дава, но НЕК, която е държавна компания трябва да даде близо 2,5 млрд. евро, което е едно и също.