Премиерът Бойко Борисов заяви в ефира  на bTV, че няма никакви притеснения от предстоящия вот на недоверие, поискан от БСП. По думите му, всички мрачни прогнози за вдигане на данъци и намаляване на заплати и пенсии не са се реализирали.
Борисов за пореден път напомни, че България в момента е в най-добро икономическо състояние сред държавите в региона.

Според премиера, опозицията и „Синята коалиция" критикуват настоящото управление, тъй като за една година всички кредитни агенции са дали на страната положителна оценка и количеството усвоени европейски пари се повишава непрекъснато.
Борисов прогнозира, че през последната година от мандата ще бъдат усвоени до 80% от еврофондовете.

По отношение на борбата с корупцията и организираната престъпност, министър-председателят заяви, че след разбиването на някои от знаковите престъпни групи като „Наглите", няма нови случаи на отвличания и магистрални грабежи.

Във връзка с критиката от дясно, премиерът посочи, че точно управлението на СДС по времето на Иван Костов е довело до „заспиването" на някои отрасли от икономиката.
Като примери той изтъкна изграждането на терминал за насипни товари в момент, когато основният потребител на подобно съоръжение („Кремиковци") е продаден за един долар и всички останали държави в региона изграждат контейнерни терминали.
Бойко Борисов напомни и за сделката за ТЕЦ „Марица - Изток", при която е бил подписан договор, задължаващ страната да купува скъп ток от централата. По този начин на практика е бил фалиран ТЕЦ „Варна", заяви премиерът.

Борисов не остана безразличен и към твърденията на депутати от ДПС, че делото срещу лидера на партията Ахмед Доган са „политически пуч". Според премиера, това един политик-мандатоносител да получава хонорар по проект като „Цанков камък" е не само цинично, но и наказуемо.

По повод международния скандал с пистата за „Формула 1" в България, Борисов подчерта, че предложението е било изгодно за страната, тъй като тя е трябвало единствено да даде един пустеещ от 20 г. имот (летището в Доброславци).
Неяснотата около самоличността на арабските инвеститори премиерът обясни с относително ранния етап на преговорите. По думите му, когато заявяваме намерение за започване на разговори няма нужда цялата информация да минава през службите.
Борисов увери, че това ще стане, когато дойде времето за подписване на договор с инвеститора.

Премиерът отрече да има „пакт за ненападение" между него и Румен Петков. Борисов заяви, че се среща с всички депутати, които са поискали да обсъдят нещо с него. Той посочи, че бившият вътрешен министър е идвал един път в кабинета му, докато Мартин Димитров и Иван Костов - поне 20.

Борисов обясни отсъствието си от вчерашните тържества по повод Съединението в Пловдив със служебни ангажименти, сред които договарянето на 41 млн. лева дивиденти, които ЧЕЗ ще плати на България.
Според премиера, на церемонията са присъствали достатъчно длъжностни лица. Той отказа да коментира към кого са насочени думите на президента Георги Първанов („Трябва добре да помним, че съединението прави силата, но силата не прави съединението").

Във връзка с посещението на Хосе Мария Аснар, премиерът напомни, че той 8 години е управлявал Испания и се е утвърдил като „един от най-добрите премиери на нашето съвремие".
Аснар е успял да достигне до 98-99% усвояване на еврофондовете, при условие, че е започнал от нашите нива, напомни Борисов, който не пропусна да изтъкне, че испанският политик от Европейската народна партия му е добър приятел и ходят на футбол наедно.