Премиерът Бойко Борисов "сряза лентичката" при откриването на изцяло реконструирания надлез над жп линиите и бул. "Славянски" в Стара Загора.

Трасето е с обща дължина от 550 м и е от изключителна важност за жителите на града. То свързва центъра с индустриалната зона и улеснява достъпа на автомобили към Стара Загора, както и от нея в посока автомагистрала "Тракия".

Хората очаквали всеки ден да им се дават нови неща и Борисов им ги давал

Хората очаквали всеки ден да им се дават нови неща и Борисов им ги давал

Призова политиците да си мерят повече думите

При откриването кметът на Стара Загора Живко Тодоров благодари на премиера Борисов, че държавата е съдействала проектът да се реализира с европейски средства, тъй като с финансиране на общината това би било немислимо.

Изпълнението на проекта по изцяло реконструирания надлез над жп линиите и бул. "Славянски" в Стара Загора започна на 4 юни 2018 г., като обектът се открива предсрочно. Извършена е цялостна модернизация на пътния надлез, в чийто обхват попадат три мостови съоръжения. 

С изпълнението на проекта се повишава комфортът при движението в обособените бус ленти, намалява се рискът от инциденти и произшествия на пътя, постига се по-добра организация на уличното движение и уличната мобилност. Чрез реконструкцията градският транспорт става още по-привлекателен, подобрява се безопасността на транспорта, очаква се и намаляване на задръстванията на движението.