снимка: emaxpress
По повод напрежението в обществото покрай 28-те антикризисни мерки премиерът Борисов изрази недоумение защо се изпреварват събития със слухове. Той посочи, че идеите ще бъдат обявени в понеделник.

Според него напрежението се провокира от засегнатите и визира тези, които са „крали стотици милиони". Те провокират и създават напрежението, защото ако падне правителството, тези далавери ще продължат, обясни премиерът. Борисов съобщи, че още днес ще даде проекта „Цанков камък".

Във връзка с паниката, обхванала пенсионерите, Борисов специално подчерта: "От първия ден откакто дойдох плащам 900 милиона повече на българските пенсионери, отколкото правителството на тройната коалиция. Даваме повече пари за образование, повече пари за култура, най-много на пенсионерите.

Депутати гласуваха "за" нов министър по еврофондовете.
                                       Още...

Запитан дали ще отиде при протестиращите срещу ГМО, Борисов заяви, че вече се е срещал с тях и им е казал, че парламентът ще гласува пълна забрана на ГОМ за земеделската продукция.

"Не знам кой ги е провокирал, но да изчакат гласуването и тогава да ги карат да стоят на студа. Аз съм казал публично, че забраняваме ГМО", подчерта Борисов