Министър-председателят Бойко Борисов и израелският премиер Бенямин Нетаняху проведоха работна закуска в резиденция "Евксиноград", където по-късно днес ще започне Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, информират от пресслужбата на МС.

В хода на закуската Борисов изрази увереност, че участието на Нетаняху във форума ще се отрази положително не само върху двустранното ни сътрудничество, но също така ще допринесе за развитието на отношенията на Израел с останалите участници в четиристранната среща, както и за развитие на отношенията между Израел и ЕС.

Нетаняху в Евксиноград: Имаме потенциал за сътрудничество и в енергетиката

Нетаняху в Евксиноград: Имаме потенциал за сътрудничество и в енергетиката

Сътрудничим си в противодействието на антисемитизма в цяла Европа

Укрепване на регионалната сигурност и стабилност, постигане на свързаност и ускорено икономическо развитие, осигуряване на необходимите енергийни ресурси, привличане на повече директни чуждестранни инвестиции и чужди туристи - това са главните направления, по които съществува отлична възможност да се проведе задълбочен диалог, който да бъде в интерес на целите на многостранната среща, заяви Борисов.

Той също така изрази удовлетворение, че приятелските отношения между България и Израел, които по думите му отдавна са придобили характер на стратегическо партньорство, продължават да се развиват възходящо.

Патриотите сами да решават проблемите си, отсече Бъчварова

Патриотите сами да решават проблемите си, отсече Бъчварова

Такива партньорства никога не са лесни

По-късно премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция "Евксиноград" министър-председателите на Гърция и Румъния - Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, както и президентът на Сърбия Александър Вучич. 

Като домакин на събитието българският премиер благодари на колегите си за сериозния ангажимент към този превърнал се вече в традиционен формат.

Нашите четири страни споделят общи отговорности за укрепването на сигурността, икономическото развитие и свързаността на региона, подчерта българският премиер пред колегите си преди началото на четиристранната среща. 

Снимка 387189

Източник: пресцентър МС

Снимка 387194

Източник: пресцентър МС

Снимка 387191

Източник: пресцентър МС