Министър-председателят Бойко Борисов ще пристигне днес на посещение в Разград, съобщиха от Правителствената информационна служба.

Премиерът ще присъства на първата копка от строежа на нов завод за „Биотехнологии и фармацевтични продукти" на фирма „Биовет"АД. Официалната церемония ще се състои в 15.00 часа.

Основният акционер в „Биовет" АД е мултинационалната компания „Хювефарма" АД, като същата е специализирана в производство и търговия на активни фармацевтични субстанции, продукти за ветеринарна медицина и животински хранителни добавки. Стойността на инвестицията е 25 милиона евро и ще бъде реализирана за 12 месеца. В новото съоръжение ще бъдат осигурени 220 нови работни места.

Ако програмата на премиера позволи, Борисов ще бъде и сред зрителите на футболното дерби от „Б"-група „Лудогорец"-Разград - „Доростол"-Силистра - съобщи депутатът от ГЕРБ и областен партиен лидер Тодор Димитро. Собственик на разградския тим е основният акционер в „Хювефарма" Кирил Домусчиев.

Това ще е първата визита на Бойко Борисов в Разград като министър-председател, последното му официално посещение бе дни преди миналогодишните парламентарни избори.