Фолкпевците са хората, които събират най-широка аудитория на предизборните прояви на БСП.
Целта ни е да представим пред по-голяма публика кандидат депутатите за Европейския парламент и програмата на партията.

Това каза днес депутатът на БСП от бургаски регион Стойко Танков, цитиран от БТА. 

Той беше попитан дали има напрежение в националния щаб на БСП срещу участието на фолкизпълнители в предизборната кампания на партията и дали има несъгласни с участието на фолкпевците в предизборните концерти.

"БСП не може да стои настрани и да се прави, че нищо не се случва. По-важно е какво харесват хората. През тези 18 години партията е оцеляла, защото винаги е водила политика, близка до обществените реалности", допълни депутатът Танков.

Изявление
Категорично осъждаме и се противопоставяме на стартиралите опити да се търси някаква несъществуваща връзка между кампаниите на ГЕРБ и БСП...
       ръководство на ГЕРБ

Днес той заедно с областният председател на партията в Бургас Пенко Атанасов представиха кандидата на "Платформа Европейски социалисти" д-р Жасмина Мирчева.
Тя е осма в листата на партията за кандидат-депутати за Европейския парламент.

Припомняме, сред изпълнителите, участващи в предизборните прояви на социалистите са Азис и Ивана.
Преди няколко дни вторият в листата Илияна Йотова коментира, че българите не трябва да са пуритани. Йотова изтъкна, че в коментарите за участието на Азис в предизборната кампания има много лицемерие.

Колегата й от кандидатската листа Георги Близнашки пък отбеляза, че Азис не би могъл да промени БСП, напротив, левицата може да повлияе на певеца в положителна посока.